Iskustva sudjelovanja u Erasmus+ projektu

Iskustva sudjelovanja u Erasmus+ projektu

Sudjelovanje u Erasmus+ je bilo izazovno i u logističkom i u izvedbenom smislu, no s druge strane, to nam je donijelo nebrojeno novih znanja i vještina. Danas se čini kao da je prošlo mnogo godina od odluke o sudjelovanju i prijavi. U onom trenutku kad smo saznali da je naš projekt prihvaćen, spoznali smo da će se naš rad u idućim mjesecima itekako mijenjati te da ćemo u tom procesu razvijati različite strategije za moderirane aktivnosti koje izlaze iz okvira nastave i prakse koju smo do tada provodili u našoj Školi.

COVID-19 i ubrzani povratak učenika sudionika u projektu iz Milana je donio nove izazove s kojima smo se morali naglo, ali hrabro suočiti. U prvom redu je to značilo i da planirane aktivnosti neće moći biti provedene na način na koji smo ih prvotno planirali. Morali smo prilagoditi redovnu nastavu online okruženju, a onda u to uklopiti i aktivnosti koje smo morali i mogli provesti u Rijeci, planirane po povratku iz Italije.

Ono što nas čini ponosnima je činjenica da su učenici ostali motivirani za sudjelovanje u projektima (iako vrlo razočarani povratkom). Osim toga, projekt je obogatio naš školski život u pogledu širenja međusobne suradnje, usvajanja znanja koja izlaze iz ovira struka kojima se bavimo te svakako postojanje nade da ovo nije naš zadnji i jedini Erasmus+ projekt.

 Skip to content